Eğitimin insan yetiştirmedeki rolü yalnızca öğretme ya da yüksek akademik başarıya sahip öğrenciler yetiştirme değildir. Eğitim sürecinde en temel prensip, yetiştirdiğimiz öğrencilerin nasıl bireyler olup nasıl toplumlar oluşturacağıdır. İçinde yaşayabileceğimiz, huzurlu ve refah seviyesi yüksek toplumlar yaratmak için öncelikle bu toplumları inşa edecek erdemli bireyler yetiştirmek amaçlanmalıdır.

Bu amaçla lisemiz 9. sınıf öğrencilerine yönelik Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şerife Işık, Arş. Gör. Nazife Üzbe Atalay, Arş. Gör. Ümre Kaynak, Arş. Gör. Sabire Kılıç ve Arş. Gör. Elvan Yıldız Akyol tarafından hazırlanan ve okul rehberlik servisimiz ile işbirliği halinde yürütülen pozitif eğitim uygulamalarına başladık. Bu uygulama kapsamında öğrencilerimizi kendi seçimleri doğrultusunda pozitif duygular, nezaket, umut ve mutluluk sınıflarından birine yönlendirdik. Öğrencilerimiz 8 hafta boyunca rehberlik saatinde programı hazırlayan akademisyenlerle bir araya gelerek program kapsamında düzenlenen etkinliklere katılacaklardır.

Bu noktada siz değerli velilerimizden beklentimiz; uygulama süresince çocuklarınızın program kapsamında neleri tecrübe ettiklerini, duygularını ve düşüncelerini paylaşmanız mutlu çocuklar yetiştirme hayalimize ortak olmanızdır.