2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve farkındalığının artırılması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bu sebeple lise öğrencilerimize okulumuz konferans salonunda 11.04.2018 tarihinde “Yusuf Karaman Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinden” eğitimcilerin katıldığı bir seminer düzenlendi. Seminer öncesi misafir okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler, Kurucu Temsilcimiz Abdullah DESTEBAŞI tarafından ağırlandılar.
Otizm oranındaki artışa değinen eğitimciler, eskiden binde bir olan otistik çocuk sayısının bugün yüz ellide bire gelmesine vurgu yaptılar. Otizmin otistik bireylerin yanında yakınlarını da derinden etkileyen, yaşam şekillerini değiştiren bir davranış bozukluğu olduğuna, bu bireylerin nasıl bir eğitimden geçtiklerine sonrasında sosyal hayata ve iş hayatına nasıl adapte olduklarına değindiler.
Okulumuz öğrencileri de duyarlılıklarını göstermek amacıyla “Yusuf Karaman Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi” ile kardeş okul projesi kapsamında, bilgilendirme çalışması yapmıştır. Okul pano ve duvarlarındaki görsellerle otizm farkındalığının önemine dikkat çekmişlerdir.
Katılımları için Yusuf Karaman Özel Eğitim ve Uygulama Merkezine ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.