9-10-11.sınıf öğrencilerimizden 13 öğrencimiz, okul müdürü Dr. Şerife DEMİRCİOĞLU refakatında, 25 Haziran-3 Temmuz 2018 tarihleri arasında Amerika’nın Orlando ve Miami şehir gezilerini de kapsayan sertifikalı NASA Eğitim Gezisine katıldılar. NASA Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimine ait Kennedy Space Center’da uzaya ve bilinmeyene eşsiz bir yolculuğa çıkma şansı buldular. Uzay araçlarının nasıl üretildiğini ve hazırlanan araçların fırlatma rampasına nasıl yerleştiğini öğrenip yakından gördüler. Astronot Eğitim Programı (Astronaut Training Experience) kapsamında eğitim aldılar. Eğitimleri sırasında grup aktiviteleri ve uzay similatörleri ile farklı deneyimler yaşadılar. Ayrıca eğitimin 2. gününde NASA Astronotu olan Sam Durrance ile öğle yemeği yediler ve kendisine soru sorma fırsatı buldular.

Ayrıca öğrencilerimiz Universal Film Stüdyoları'nda 2 günlük programa katılarak heyecan ve eğlence dolu anlar yaşadılar. Bunun yanında, dünyaca meşhur Miami Beach’te ve Orlando şehir merkezinde birer gün geçirdiler.