GAZİ-KANADA EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Gazi-Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı

Uluslararası Eğitim İşbirliği Programı

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında öğrencilerimiz hem ortak programla Kanada’da okuma imkanı bulabilmekte hem de Kanada’daki üniversitelere geçişte bir çok avantaja sahip olmakta.

Eğitimde birçok alanda liderliğini sürdüren Kanada, Türkiye ile eğitim ilişkilerini geliştirmek amacıyla Türkiye’nin en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ile yoğun bir çalışmanın ardından bir protokole imza attı.

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ve Kanada Nova Scotia Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Akademik Ortaklık Programı çerçevesinde öğrencilerimiz  kısa dönem ve uzun dönem akademik programlar için Kanada’ya gitmektedir. Öğrencilerimiz, Kanada’da matematik, fizik, kimya, sosyal bilimler gibi dersleri İngilizce almakta ve İngilizce dil becerileri geliştirme ve pratik yapma fırsatı bulmaktadır. Ek olarak, sanat, spor ve müzik alanlarında çalışmalar yapmaktadır. Farklı bir kültürde kendi yaşıtlarıyla bir arada eğitim alarak deneyimlerini arttırmaktadır. Ayrıca, aile yanında kalan öğrencilerimiz, akademik programlarını takip etmenin yanı sıra, Kanadalı ailelerin yanında geçirdikleri süre boyunca kültürel alışverişinde bulunma şansını da yakalamaktadır. Bütün bunlara ek olarak, Gazi Koleji öğrencilerine diploma notları ile Kanada üniversitelerine geçişte kolaylık sağlamaktadır.

Bu antlaşma sadece öğrencilerin gelişimine değil, aynı zamanda öğretmenlerin de mesleki gelişimlerine birçok katkıda bulunmaktadır. Protokol çerçevesinde taraflar arası eğitimci ziyaretleri yapılabilmektedir.

Bu ortak program aracılığıyla, Gazi Koleji öğrencilerimiz, okullarındaki kaliteli eğitime ek olarak, Kanada’da eğitim alarak duyarlı, bilgili, sorgulayan ve öncü bireyler olarak yetişeceklerdir.