Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrencilerimizden bir grup 22-23.12.2017 tarihinde “Yatılı Müze Eğitimi” kapsamında Çorum’u ziyaret ettiler.

Çorum Müzesi eğitim sorumluları rehberliğinde müzedeki eserleri inceleyerek Hititlerin sosyal hayatı hakkında bilgi edindiler. Öğrencilerimiz daha sonra müze içerisinde “Ara-Bul” etkinliğini gerçekleştirdiler. Ardından konferans salonunda müze eğitmenlerinin gerçekleştirdiği sunumda; “Arkeoloji nedir, kazılar nasıl gerçekleştirilir, Çorum çevresindeki ören yerleri ve kazı alanları nerelerdir?” gibi soruların cevaplarını aldılar. Bu sunumu uygulamalı eğitim takip etti. Etkinlik atölyesinde kil üzerine tahta çubuk kalemlerle çivi yazısı ve hiyeroglif yazı yazma çalışması yaptılar. Müze içerisinde bulunan örnek Hitit evine ziyaret sırasında o dönemde taşlarla nasıl buğday öğütüldüğünü, kazı alanından çıkarılmış yüzlerce yıllık taşları kullanarak öğrendiler.

Öğrencilerimiz için gezimizin en keyifli kısmı ise geceyi müzenin yatakhanesinde geçirmek oldu.

23 Mart Cumartesi günü ilk durak Alacahöyük ören yeri oldu. Hititlerden kalma bu ören yerini heyecanla gezen öğrencilerimiz, mezar odalarını, gizli tünelleri, küp şeklinde mezarları ve daha pek çok şeyi görme şansı buldular. Gezimizin son durağı Boğazköy Hattuşa idi. Hititlerin dev başkentini ve ihtişamını gören öğrencilerimize, yıllarca buradaki kazılara bizzat katılan ve buradan bekçi olarak emekli olan Ahmet Atila Bey oldukça keyifli bir rehberlik yaptı. Tüm bu keyifli etkinliklerin ardından ekibimiz Ankara’ya doğru yola çıktı.

Oldukça öğretici ve eğlenceli bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen tarih zümremize, öğrencilerimizi evinde hissettirmeye çalışan Çorum Müzesi yetkililerine teşekkürlerimizi sunarız.